Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


kreativitás

Rendkívül egyszerű ötlet arra, hogy miként lehetünk divatosak a hidegebb napokon is, nagyon rövid idő alatt, úgy hogy egy fillérünkbe sem kerül. A lábszárvédők nagyon divatosak, és emellett praktikusak is. Egy hétköznapi csizmát is feldobnak, és a lábunk sem fázik.

Talán nem csak én sajnálom kidobni a megunt pulóvereimet, és erre nem is lesz szükség, sőt! Ezeknek a pulcsiknak az ujjaiat (de akár az egész pulcsit is) remekül fel tudjuk használni lábszárvédők készítéséhez. Gyerkőcöknél ugyanúgy működik a kinőtt ruhákból!

 

lábszárvédő készítés - 1. lépés
lábszárvédő készítés - 2. lépés

 

lábszárvédő készítés - 3. lépés

 

 

lábszárvédő készítés - 4. lépés

 

 

lábszárvédő készítés - 5. lépés

 

 

lábszárvédő készítés

 

Képek forrása: Instant Life

 

A képsor önmagéárt beszél. A kiszabott részeket csak össze kell varrni és a végeknél eldolgozni. Még varrógép nélkül is haladós, nem kell órákig pepecselni vele. A díszítés is megoldható újrahasznosított kellékekből, néhány gomb, masni vagy egy darab csipke csodákra képes.

Fűfej készítése

Készíts fűfejet házilag és add át gyermekednek a természet iránti szeretetet! Ültess néhány fűmagot, és adj életet egy zöld hajú emberkének. A harisnyába csomagolt földlabda elkészítésében a kicsik is szívesen részt vesznek, hiszen csak néhány egyszerű hozzávalóra és egy kis kreativitásra van szükség hozzá. Te milyen frizurát álmodtál meg neki?

 

Szükséges anyagok és hozzávalók:

● virágföld vagy fűrészpor

● nylon harisnya

● egy kis virágcserép (vagy egy pohár)

● cérna

● színes textíliák, dekorgumi, zseníliadrót vagy matricák

 

A fűfej elkészítése

1. A harisnya szárából vágj le egy kb. 15 cm széles részt, majd az egyik végén csomózd meg és fordítsd ki - ez lesz a fej teteje.

2. Tegyél egy kisebb marék fűmagot a kis zsák aljára, majd alaposan tömd meg virágfölddel vagy fűrészporral. A másik végén is jó szorosan csomózd meg, és állítsd bele a virágcserépbe vagy a pohárba.

3. Ha orrot is szerenél a figurának, akkor középtájon a harisnyával együtt csípj ki egy darabka földet, majd egy cérnaszál segítségével kösd el azt.

4. A szemeket és a szájat elkészítheted dekorgumiból vagy zseníliadrótból, de akár matricákat vagy kész szemeket is használhatsz a díszítéshez. Színes textíliák segítségével a virágcserepet is mókás ruhába öltöztetheted.

+ Tipp:

Rendszeres locsolás mellett az elkészült fűfej már 2-5 nap elteltével elkezd hajat növeszteni, amelyet idővel egy olló segítségével tetszés szerint lehet majd alakítani.

 

fűfej készítése házilag

Kukucs...
Fotó: Megan Allen / flickr

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.